Rendez-vous met Normandië

Is er 1 regio waar men zeevruchten of schaal- en schelpdieren beter kan klaarmaken dan het Franse Normandië? Wat dat betreft biedt Restaurant La Tempête in Middelkerke een prettige verrassing: chef Bruno Capron is een Normandiër “pur sang”.

Samen met zijn sous-chef vormt hij een creatieve eenheid in de keuken. Dat levert vakwerk op want in dit restaurant wordt uitsluitend gewerkt met authentieke en dagverse producten. Keuze genoeg: de echte liefhebbers vinden hier niet minder dan 17 verschillende soorten Bretoense schaal- en schelpdieren op een majestueuze zeevruchtenschotel.

Wie wil, kan een kleinere uitgave nemen (8 verschillende soorten). In het homarium zien we ook Canadese kreeften die je op diverse wijze kan laten bereiden en flinke krabben afkomstig uit het zuidwesten van de Atlantische Oceaan. Voor liefhebbers van een lekker stuk vlees: het lamskroontje is hier van uitstekende kwaliteit; liefhebbers van kalfsniertjes zullen zich vinden in de geflambeerde bereiding met cognac en mosterd van Meaux. Voor de echte levensgenieters is er ook nog een gevarieerd en aantrekkelijk maandmenu.

Elke middag is er een lunch (voorgerecht, vis of vlees, ).

chef-bruno-capron verse-kreeft vis-schotel-2